10 Ekim 2012 Çarşamba

Minibüs/Dolmuş Sorunsalı

Her sabah minibüs ve dolmuş kullanarak işe gelen biri olarak, zaman zaman farklı enstantanelerle karşılaşıyorum.
Ama öncelikle minibüs ve dolmuş şoförlerine birkaç lafım olacak;

-Lütfen 1 km öteden yoldaki insanları kornayla taciz etmeyin, kör değiliz, binmek istersek işaret ediyoruz.
-Yolcu daha ikinci ayağını içeri atmadan hareket eden sayko şoförler, bir gün ciddi anlamda başınız belaya girecek.
-20 lira verince bozuk var mı diye sormayın. 20 lira zaten büyük bir para değil, sabahın köründe bozacak yer bulunmuyor, ayrıca bozuk olsa herhalde onu veririm. Yok deyince trip atıyorsunuz bir de..
-Kabataş-Nişantaşı dolmuş şoförleri için; dolmuş 1-2 kişi eksik de kalkabiliyorsa, o zaman manasızca dolsun diye beklemeyin. Sabahın 7'sinde zaten anca vapurdan inen insanlar dolmuşa biniyor, e vapur boşaldıktan ve etrafta insan kalmadıktan sonra hala kimi bekliyoruz?
-Bu en önemli madde; müzik zevkiniz herkesin zevki olmak zorunda değil. Bütün minibüs Yıldız Tilbe'ye eşlik etmek zorunda değiliz; ya da bu aralar delikanlı minibüs şoförleri elektronik müzikten çok keyif alıyor gördüğüm kadarıyla, elde sigara kol dışarıda, dirseğiyle dımtıs dımtıs ritm tutuyor falan, iyi güzel hoş da sesi biraz dozunda tutalım, müzik keyfimizi kendimizce yaşayalım olmaz mı?

Birkaç lafım da minibüs/dolmuş kullanan yolculara;

-Parayı şoföre iletmesini rica ettiğinizde oflayan poflayan yolcular, elinize mi yapışır? Minibüs zıpçık zıpçık giderken en arkadan öne kadar yürümek biraz zor oluyor haliyle..
-Senli benli takılan yolcular, ör: 'Şunu uzatır mısın?' diyen birine bir gün dönüp 'Pardon, tanışıyor muyuz?' diye cevap verip sonra ne olacağına bakacağım.
-Minibüse bindiği saniyede kendine yer verilsin diye aksi aksi bakan teyzeler, bekle bir ya, yaşlı olduğunun idrak edilmesi için en azından iki saniye ver.
-'Müsait bir yerde inebilir miyim?' i neredeyse fısıldayarak söyleyen, sonra da şoför durmuyor diye trip atan kişiler; ilk defa mı minibüse biniyorsun, sesin çıksın biraz.

Daha düşünsem bir sürü sayarım da şimdilik yeter bu kadar, çok doluyum valla bu konuda : )

2 yorum:

  1. bayıldım bayıldım diline aline sağlık harikasın, oh oh mis.

    YanıtlaSil
  2. toplu taşımaya işte bu yüzden karşıyım

    YanıtlaSil